
قوانین بانکی آمریکا دست و پای کیف پولهای رمزارزی را نیز خواهد بست!
- قانونگذاران همواره تلاش کردهاند با اعمال فشار بر سرویسهای متمرکز فعال در صنعت رمزارزی با فعالیت آزاد مالی در سیستمهای غیرمتمرکز مقابله کنند. شبکهی مبارزه با جرائم مالی آمریکا(FinCEN) سند قوانین پیشنهادی خود را برای سرویسدهندگان کیفپول منتشر کرده است. این سند نشان میدهد که وزارت خزانهداری آمریکا قصد دارد قوانین بانکی را در سرویسهای کیفپول نیز اعمال کند.
قوانین محدود کنندهی وزارت خزانهداری آمریکا بر سرویسهای کیفپول
در طول چند هفتهی گذشته انتشار شایعات مختلف پیرامون تلاش وزارت خزانهداری آمریکا برای اعمال قوانین محدود کننده بر سرویسهای کیفپول نگرانی فعالان صنعت رمزارزی را به همراه داشته است. اما انتشار سند قوانین پیشنهادی توسط شبکهی مبارزه با جرائم مالی آمریکا(FinCEN) با عنوان «الزامات مبادلات مشخص شامل ارزهای مجازی قابل مبادله و داراییهای دیجیتالی(Requirements for Certain Transactions Involving Convertible Virtual Currency or Digital Assets)» صحت شایعات را نشان میدهد. شبکهی مبارزه با جرائم مالی آمریکا در این سند سرویسدهندگان خدمات کیفپول را ملزم کرده است تا اطلاعات هویتی کاربران خود را ثبت کنند و این اطلاعات را در هر تراکنش به وزارت خزانهداری آمریکا گزارش کنند.
شبکهی مبارزه با جرائم مالی آمریکا قوانین جدید خود را تا تاریخ چهارم ژانویهی ۲۰۲۱ میلادی در معرض نظرسنجی عمومی قرار داده است. در این سند پیشنهاد شده است که «ارزهای مجازی قابل تبدیل(Convertible Virtual Currency)» و «داراییهای دیجیتالی» نوعی «ابزار پولی» طبقهبندی شوند و در نتیجه قانون محرمانگی بانکها(BSA) بر تراکنشهای رمزارزی نیز اعمال گردد.
بر اساس گزارش کوینیت جی کلیتون(Jay Clayton)؛ رئیس بیتکوین
بیت کوین نوعی ارز یا پول دیجیتال است که به صورت الکتریکی و مجازی ساخته و نگهداری می شود. کسی بیت کوین را کنترل نمی کند. بیت کوین مثل دلار و یورو یا ارزهای رایج دیگر روی کاغذ چاپ نمی شود بلکه به وسیله مردم تولید می شود. تولید بیت کوین از راه حل کردن یک سری مسائل ریاضی با نرم افزار و سخت افزار های خاص به وسیله مردم انجام می شود و به این عمل که ماینینگ گفته می شود در بین مردم جهان در کشور های مختلف در حال افزایش و محبوب تر شدن است. ‘ href=”https://www.coinit.ir/1396/08/%D8%A8%DB%8C%D8%AA%E2%80%8C%DA%A9%D9%88%DB%8C%D9%86-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D8%9F/” target=”_blank”>بیت کوین پروتکلهای شناخت مشتری یا KYC (مخفف Know You Customer) یکی از فرآیندها و اصطلاحات مهمی هستند که توسط کسب و کارهای بزرگ و کوچک مورد استفاده قرار میگیرند و در کل به روند تایید هویت مشتری یا کاربر قبل از شروع همکاری و در طول آن اشاره دارد. بانکها، پلتفرمهای پرداخت دیجیتال و صرافیها و هر شرکتی که با فرایندهای مالی سروکار دارد، به موجب استانداردهای RBI نیاز دارد تا قبل از اجازهی دسترسی کامل به تمام خدمات خودش، از کاربران بخواهد تا بخشهای مرتبط با KYC را تکمیل کنند و هویت خود را از طریق روشهای مختلفی همچون ارائهی کارت شناسایی معتبر، شمارهی تلفن، ایمیل و آدرس، تاییید کنند. فرآیندهای KYC معمولا به عنوان یک اقدام احتیاطی جهت جلوگیری از هرگونه فعالیت غیرقانونی مثل پولشویی، رشوهخواری یا فساد مالی انجام میشود و امروزه توانستهاند نام خود را به عنوان یک ابزار مهم برای مبارزه با اینگونه فعالیتها به ثبت برسانند. این پروتکلها به دولت و یا شرکتهای تجاری کمک میکنند تا چنین فعالیتهای غیرقانونی را ردیابی کرده و پیش از هرگونه اقدام عملیاتی، آنها را منهدم کنند. صرف نظر از الزامات قانونی، تکمیل فرایندهای شناخت مشتری همچنین به کاربر و مشتری کمک میکند تا به بسیاری از محصولات برتر شرکتهای مالی دسترسی کامل داشته و بتوانند معاملات را سریعتر و راحتتر انجام دهند. ‘ href=”https://www.coinit.ir/cryptopedia/know-your-customer-protecols/” target=”_blank”>KYC
شبکهی مبارزه با جرائم مالی آمریکا مبارزه با فعالیتهای مالی مجرمانه با استفاده از رمزارزها را دلیل پیشنهاد این قوانین عنوان کرده است.
مقامات آمریکایی همواره ادعا میکنند که رمزارزها بهطور فزایندهای برای تامین مالی تروریسم، مبادلات سلاح، مقابله با تحریمها، فروش اسناد هویتی جعلی و یا سرقت شده، باجافزارها و Privacy Coin چیست؟
“Privacy Coins” یا «رمزارزهای پیگیرگریز» به رمزارزهایی گفته میشود که در بلاکچین اختصاصی آنها، ویژگیهایی طراحی شده است که قابلیتهایی نظیر شناسایی نشدن سازندهی تراکنش (Privacy) و پیگیری نشدن کوینهای انتقالیافته (Fungibility) و… را به آنها میدهد. البته در مورد ساختار تراکنش بعضی از آنها مانند ZCash بنا به دلایلی نمیتوان نظر قطعی داد اما در مورد برخی از آنها مانند مونرو (Monero) و ورج (Verge) میتوان ساختار تراکنش را شرح داد. این رمزارزها به منظور نظارت دموکراتیک بر گرهها و تراکنشهای فردی در شبکه ساخته شدهاند (نظارت فرد بر تراکنش خود) و به طور همزمان نظارت همگانی بر یک تراکنش نیازمند هزینهی بالایی است؛ چنانچه برخی سازمانهای جاسوسی مانند NSA برای پیگیری تراکنشهای این رمزارزها از الگوریتمها و نرم افزارهای خاص و پرهزینه استفاده میکنند. در واقع بر خلاف تصور عمومی، تمام رمزارزها غیرقابل پیگیری نیستند چنانچه پولشویی با بیتکوین بسیار سختتر از پولشویی در نظام بانکی رایج است و البته سازمانهایی مانند FBI، NSA و پلیس هلند نرمافزارهایی برای پیگیری طرفین تراکنش در شبکهی بیتکوین دارند. همچنین آدرس IP شما در شبکهی سایر رمزارزها بر خلاف رمزارزهای پیگیرگریز، قابل مشاهده است! به این معنی که رمزارزهای پیگیرگریز باید به عنوان ویژگی حداقلی، قابلیت مخفیکردن IP شما را داشته باشند. در تصویر زیر برخی تفاوتها را بین این رمزارزها مشاهده میکنید: ‘ href=”https://www.coinit.ir/cryptopedia/what-is-privacy-coin/” target=”_blank”>رمزارزهای پیگیرگریز
نظر شما نسبت به قوانین پیشنهادی شبکهی مبارزه با جرائم مالی آمریکا چیست؟ آیا میتواند قوانین دست و پا گیر بانکی را در کیفپولهای رمزارزی نیز مورد استفاده قرار داد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما در میان بگذارید.
[تعداد: 0 میانگین: 0/5]