کارتهای گرافیکی انویدیا توان رقابت با اسیک بیتمین را ندارند
- با وجود اصلاح بازار رمزارزها همچنان تقاضای قدرتمندی از سوی ماینرها در بازار تجهیزات استخراج رمزارز وجود دارد. تغییرات آتی شبکهی اتریوم نیز مانع اشتیاق ماینرها به حضور در صنعت استخراج رمزارز نشده است. شرکت بیتمین نیز تلاش میکند از وجود تقاضای گسترده به خوبی استفاده کند و در همین راستا از انت ماینر اِی۹(Bitmain Antminer E9) رونمایی کرده است. شرکت بیتمین اخیراً مشخصات جدیدترین محصول خود برای استخراج اتریوم را ارائه کرده است.
هشریت انت ماینر اِی۹(E9) مشخص شد
افزایش قیمت رمزارزها در طول چند ماه گذشته گسترش فعالیت ماینرها در صنعت استخراج رمزارز را موجب شده است. در این مقطع زمانی کفهی عرضه و تقاضا در بازار تجهیزات استخراج رمزارز به طرف تقاضا برای این تجهیزات سنگین شده است. شرکت انویدیا در مواجهه با درخواست گسترده برای کارتهای گرافیکی خود سیستم محدود کنندهی توان محاسباتی کارتهای گرافیکی در زمان استخراج رمزارز را معرفی کرده و تلاش میکند ماینرها را به سوی خرید کارتهای گرافیکی ماینینگ خود(کارت های گرافیکی سی.ام.پی(CMP)) سوق دهد. با این وجود بررسی ها نشان میدهد که کارت گرافیکی سی.ام.پی در مقایسه با گزینههای موجود جذابیتی برای ماینرها ندارد.
شرکت بیت مین نیز در رقابت با سایر شرکتهای سازندهی تجهیزات استخراج رمزارز از عرضهی انت ماینر ای9(Antminer E9) برای استخراج اتریوم خبر داده است. این شرکت اخیراً مشخصات این دستگاه را در یک فایل ویدئویی منتشر کرده است.بیت مین هشریت این دستگاه در الگوریتم اتهش(Ethash) را ۳ گیگاهش بر ثانیه(GH/s) گزارش کرده که در مقایسه با تجهیزات کنونی استخراج اتریوم چشمگیر بنظر میرسد.
با این وجود و بر اساس حجم گستردهی تقاضا برای کارتهای گرافیکی بنظر نمیرسد که عرضهی اسیکهای قدرتمند استخراج اتریوم به رفع مشکل کمبود کارتهای گرافیکی کمک کند.
بر اساس اطلاعات منتشر شده، انتماینر اِی۹ با قدرت هشریت ۳ گیگاهش بر ثانیه بر روی الگوریتم اتهش عرضه خواهد شد؛ یعنی قدرت پردازشی این محصول با ۲۵ کارت گرافیکی آر.تی.ایکس ۳۰۹۰(۱۲۰ مگاهش بر ثانیه) و یا ۳۲ کارت گرافیکی آر.تی.ایکس ۳۰۸۰(۹۴ مگاهش بر ثانیه) معادل است. این محصول همچنین با ۱۱۵ کارت گرافیکی سی.ام.پی ۳۰ اچ.ایکس(CMP 30HX) با قدرت ۲۶ مگاهش بر ثانیه برابری میکند.
ارزیابی بازدهی انتماینر اِی۹
توان مصرفی انتماینر اِی۹ نیز در مشخصات ارائه شده ۲,۵۵۵ وات و بازدهی آن ۰٫۸۵ ژول بر مگاهش(J/M) اعلام شده است. در همین زمان ماشین حساب استخراج رمزارز درآمد روزانهی قدرت محاسباتی ۳ گیگاهش بر ثانیه را ۰٫۰۹۷ اتر معادل ۲۲۳ دلار نشان میدهد.
اگرچه قیمت این دستگاه هنوز اعلام نشده است اما شایعات نشان میدهند که انتماینر اِی۹ با قیمت بیش از ۲۰ هزار دلار عرضه خواهد شد. اگر این محصول در محدودهی ۲۰-۳۰ هزار دلار عرضه گردد، زمان بازگشت سرمایهی اولیه با فرض ثابت ماندن قیمت اتر، هشریت شبکه و پاداش استخراج اتریوم ۸۵ تا ۱۲۷ روز محاسبه میشود.
باید توجه داشته باشیم که شبکهی اتریوم در طول روزهای آتی با تغییرات گستردهای همانند اجرای بروزرسانی لندن و تغییر الگوریتم شبکه ی اتریوم مواجه خواهد بود. همچنین برخلاف کارتهای گرافیکی امکان استفاده از اسیکها در کاربردهای دیگری همانند صنعت گیمینگ وجود ندارد و در نتیجه ماینرهایی که از دستگاههای اسیک برای استخراج رمزارز استفاده میکنند، ریسک بالاتری را نیز پذیرا خواهند بود.
منبع: www.coinit.ir