
یک پروندهی قضایی جدید به اتهامات جان مکآفی افزوده شد
- آقای جان مکآفی(John McAfee) کارآفرین و توسعهدهندهی نرمافزارهای ضد ویروس که از مدتها قبل به دلیل فرار مالیاتی به دستور دادگاه عالی آمریکا در زندانهای کشور اسپانیا در انتظار استرداد به سر میبرد، اخیراً در یک پروندهی قضائی دیگر نیز متهم شناخته شده است. این کارآفرین موفق که طی سالیان گذشته با حضور پرسروصدا در صنعت رمزارزها توانست علاوه بر شهرت، به کسب درآمد به واسطهی تبلیغ پروژههای مختلف بپردازد، اکنون متهم شده که با فریب و دروغگویی از دنبالکنندگان خود سوءاستفاده کرده است. در این پرونده ذکر شده که مکآفی به همراه جیمی گیل واتسون(Jimmy Gale Watson) مشاور اجرایی تیم مکآفی، توانستهاند بالغ بر ۱۳ میلیون دلار کسب درآمد نامشروع داشته باشند.
پروندهی جدید جان مکآفی کیست؟
بیوگرافی جان مکآفی
جان مکآفی(John McAfee) یکی از جالبترین و همچنین جنجالیترین چهرههای دنیای تکنولوژی است. وی زندگی پُر نوسانی را تجربه کرده است. در حقیقت، مکآفی از جایگاه یک دستفروش مجلات به سمت بنیانگذار شرکت سازندهی آنتیویروس و تحلیلگر رمزارزی دست یافته است. اگرچه وی سوابق سوء مصرف مواد مخدر، تعداد بیشماری شکایت و چندین مرتبه بازداشت را نیز در کارنامه دارد.
مکآفی در تاریخ ۱۸ سپتامبر ۱۹۴۵ و در انگلیس متولد شد. در زمان کودکی خانوادهی وی به شهری در ویرجینیا(یکی از ایالتهای آمریکا) مهاجرت کرد. هنگامی که مکآفی تنها ۱۵ سال سن داشت، پدرش الکلی شده و خودکشی کرد.
فعالیتهای کاری
مکآفی فعالیت شغلی خود را با فروش مجلات به صورت خانه به خانه آغاز کرد. سپس وی در یک شرکت کد گذاری بر روی سیستمهای پانچ کارت(کارتهایی که برای وارد کردن اطلاعات به کامپیوترهای قدیمی استفاده میشده است) با اصول محاسبات آشنا گردید. وی با آموختن این مهارت توانست در شرکت راهآهن میسوری شاغل شده و با استفاده از سیستم کامپیوتری جدید برنامهی حرکت قطارها را زمانبندی میکرد.
مکآفی در سال ۱۹۷۰ به منظور کار در شرکتهای مختلف تکنولوژی محور به سیلیکون ولی(Silicon Valley) نقل مکان کرد. در سال ۱۹۸۶ اولین ویروس بزرگ کامپیوتری(با نام Brain) رایانههای شخصی را آلوده کرد، در همان زمان وی تصمیم گرفت یک شرکت ساخت آنتیویروس را راهاندازی کند. به سرعت تقاضا برای نرمافزار آنتیویروس ساخت این شرکت از سوی شرکتهای بزرگ سراسر جهان افزایش یافت. اگرچه عموم کاربران در این برههی زمانی از خطرات بدافزارها آگاه نبودند و به استفاده از آنتی ویروس مکآفی علاقهای نشان نمیدادند. با این وجود، زمانی که ویروسی با نام Michelangelo در سال ۱۹۹۲ بیش از ۵ میلیون رایانه در سراسر جهان را آلوده کرد، تقاضا برای نرمافزار آنتی ویروس، آنتی ویروس ساخت شرکت مکآفی را در سراسر جهان گسترده ساخت.
وی در سال ۱۹۹۴ از مدیریت شرکت مکآفی کنارهگیری کرد و به سخنرانی در دانشکدههای تجارت، ارائهی مشاوره به استارتآپها و فعالیت بر روی پروژههای کوچکتر مشغول شده است.
فروش شرکت سازندهی آنتی ویروس
مکآفی در سال ۲۰۰۰ میلادی معتقد بود که دنیای آنتیبیوتیکها به حوزهی موفقیت بعدی وی تبدیل خواهد شد. بنابراین، وی به منظور همکاری با شرکت Quorumex، تمامی دارایی خود را به فروش رساند و به برزیل مهاجرت کرد. مکآفی پس از متهم شدن به قتل همسایهی خود در برزیل به گواتمالا(Guatemala) فرار کرد و به جرم ورود غیر مجاز در این کشور توسط پلیس بازداشت شد و به آمریکا برگردانده شد.
مکآفی پس از بازگشت به آمریکا بسیار مورد توجه رسانهها قرار گرفت، وی درسپتامبر ۲۰۱۵ تصمیم گرفت که حزب سیاسی جدیدی را با نام حزب سایبری(Cyber Party) راهاندازی کند و همچنین تصمیم گرفت که در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شرکت کند.
فعالیت مکآفی در حوزهی رمزارزی
مکآفی در سال ۲۰۱۶ به سمت رئیس و مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری MGT منصوب شد. وی زمینهی فعالیت این شرکت را از سرمایهگذاری در حوزهی بازیهای دیجیتالی به امنیت سایبری تغییر داد. وی همچنین MGT را به سرمایهگذاری در زمینهی استخراج بیت کوین و دیگر رمزارزها سوق داده است.
پس از آشنایی مکآفی با بیت کوین، وی به سرعت به یکی از طرفداران این رمزارز تبدیل شد و با پیشبینی قیمت ۵۰۰ هزار دلاری برای بیت کوین در سال ۲۰۲۰، یکی از رویاییترین پیشبینیها را در این زمینه ارائه کرده است. اگرچه صحت پیشبینی وی هنوز در زمان نگارش این مقاله مشخص نیست، بسیاری از فعالان حوزهی رمزارزی پیشبینی وی را بسیار اغراق آمیز اما امکانپذیر ارزیابی میکنند.
بر اساس گزارش کوینیت، جان مکآفی با کمپانی تولید کنندهی کیفپولهای سختافزار Bitfi برای راهاندازی یک کیفپول توکن رمزارزی همکاری کرده است. وی همچنین ادعا کرده است که این کیفپول، «اولین کیفپول غیرقابل هک و منبع باز واقعی» است.
وی همچنین در آوریل ۲۰۱۹ اعلام کرده است که قصد راهاندازی یک کارت اعتباری جدید بیت کوین را دارد. مکآفی همچنین ادعا کرد که میتوان از این کارت اعتباری در هر جایی استفاده کرد.
مکآفی در روز ۴ام اکتبر ۲۰۱۹، از راهاندازی یک صرافی رمزارزی غیرمتمرکز با نام McAfeeDex خبر داد. بر اساس گزارش کوینیت، نسخهی آزمایشی این صرافی غیرمتمرکز بر روی بلاکچین اتریوم راهاندازی شده است.
‘ href=”https://www.coinit.ir/cryptopedia/who-is-john-mcafee/” target=”_blank”>John McAfee) کارآفرین و توسعهدهندهی نرمافزارهای ضد ویروس، به اتهام توطئه برای کلاهبرداری از مردم و پیشنهاد اولیهی سکه(ICO) چیست؟
پیشنهاد اولیهی سکه(ICO) روشی برای تامین سرمایهی پروژههای رمزارزی با استفاده از رمزارزهایی همانند بیت کوین، اتر و یا ارزهای فیات است. تامین سرمایه معمولا از طریق برگزاری ICO با پیشنهاد دریافت توکن در ازای تامین سرمایه اجرا میشود. یک پروژه و یا شرکت با انتشار نقشهی اولیه(وایتپیپر) اهداف خود را از برگزاری پیشنهاد اولیهی سکه مشخص میکند. نقشهی اولیه با ارائهی اطلاعاتی در زمینهی ساختار پروژه، اهداف پروژه، میزان سرمایهی مورد نیاز در زمان برگزاری ICO و اطلاعات دیگر در جلب مشارکت سرمایهگذاران تلاش میکند. سرمایهگذاران در برابر سرمایهگذاری و شرکت در ICO توکن دریافت میکنند. اغلب توکنها در پلتفرم برنامههای کاربردی غیرمتمرکز(dApp) توزیع میشوند. تاریخچهی پیشنهاد اولیهی سکه از سال ۲۰۱۳ آغاز میشود، در این مقطع زمانی مسترکوین(MasterCoin) که یک ارز دیجیتالی و پروتکل ارتباطی است، با برگزاری ICO معادل ارزش ۵ میلیون دلار سرمایه جمعآوری کرد. سپس پیشنهاد اولیهی سکهی اتریوم با فاصلهی زمانی کم توانست به ارزش ۱۸ میلیون دلار جمع آوری کند. از سال ۲۰۱۴-۲۰۱۷ اجرای ICO نیز گسترش یافت اما در سال ۲۰۱۷ ارائهی آن شدت گرفت، بهطوری که ۸۷۵ ICO در سال ۲۰۱۷ ارائه شده است(۳۰ برابر تعداد پیشنهاد اولیهی اجرا شده در سال ۲۰۱۶). روند اشاره شده در سال ۲۰۱۸ نیز ادامه یافت و بیش از ۱۲۰۰ ICO در این سال برگزار گردید، در نتیجه پروژههای رمزارزی توانستند به ارزش ۷.۸۵ میلیارد دلار سرمایه جمع آوری کنند. بزرگترین پیشنهاد اولیهی سکه توسط پروژهی رمزارزی EOS اجرا شده است که در نتیجه ۴ میلیارد دلار سرمایه در طی چند مرحله(از سال ۲۰۱۷-۲۰۱۸) جمعآوری شده است. پیشنهاد اولیهی سکه ممکن است مزایای مختلفی را برای سرمایهگذاران به همراه داشته باشد. این مزایا عبارتند از: پیشنهاد اولیهی سکه همانطور که فرآیند تامین سرمایه را برای پروژههای رمزارزی تسهیل میکند، ریسکهای متعددی را نیز به همراه دارد. در این مقطع زمانی ارائهکنندگان پیشنهاد اولیهی سکه با ریسکهای مختلفی مواجهاند، این خطرات عبارتند از: ‘ href=”https://www.coinit.ir/cryptopedia/what-is-an-ico/” target=”_blank”>ICOآشنایی با مفهوم پیشنهاد اولیهی سکه
تاریخچه
مزایای پیشنهاد اولیهی سکه
مزایای ICO برای سرمایهگذاران
مزایای ICO برای توزیعکنندگان توکنها
ریسکهای مرتبط با برگزاری ICO